Porsche onthult nieuwe versie van de 935

Tijdens het door Porsche georganiseerde Rennsport Reunion evenement op Laguna Seca in de Verenigde Staten heeft Porsche het doek getrokken van een nieuwe editie van de Porsche 935. De auto is een hommage aan de legendarische 935/78 met de bijnaam “Moby Dick”.

Beperkte oplage

De auto is niet geschikt voor de openbare weg en zal in een oplage van slechts 77 stuks worden gebouwd. De gelukkige eigenaren kunnen hun speeltje dan ook alleen bij speciale evenementen op afgesloten circuits gebruiken.

GT2 RS als basis

Porsche heeft de meest recente versie van de 911 GT2 RS. Het vermogen komt uit op 700 pk (515 kW). Dit vermogen wordt via een PDK versnellingsbak met zeven verzetten doorgegeven aan de achterwielen.

 

[bron alle foto’s: Porsche Newsroom]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *