De naam Schumacher keert terug in de Formule 1

Mick Schumacher, zoon van meervoudig Formule 1 wereldkampioen Michael Schumacher heeft voor 2021 een contract getekend bij het Amerikaanse team van Haas.

Eerder werd bekend ook de Rus Nikita Mazepin voor dit team gaat rijden. Het komt niet als een verrassing dat Schumachter voor Haas gaat rijden, gezien de innige relatie tussen het team van Haas en Ferrari. Mick Schumacher maakt deel uit van de Ferrari Academy en is met een goed seizoen in de Formule 2 bezig, waar hij momenteel bovenaan staat in het kampioenschap met nog één raceweekend te gaan.

Mazepin staat derde in datzelfde kampioenschap, maar kan daarnaast zorgen voor de nodige financiële middelen voor het team van Haas. De vader van de coureur is eigenaar van een chemieconcern en multimiljardair.

Het team van Haas neemt na dit seizoen afscheid van Kevin Magnussen en Romain Grosjean (uit weet wel, van die crash!).