VLN 2018 – uitslag en foto’s race 2

Zaterdag 7 april vond de tweede ronde van het VLN kampioenschap plaats. Zoals altijd worden de races verreden op de Nürburgring (Sprint variant) in combinatie met de legendarische Nordscheife. Het weer was perfect, de race spannend tot het eind.

Porsche op pole, BMW wint race

Net als tijdens de openingsrace van het seizoen was het de nummer 911 Porsche 911 GT3 R van Manthey Racing (bijnaam: Grello) die het snelst was in de kwalificatie. Daar waar toen de tijden nog net boven de acht minuten lagen, slaagden nu maar liefst drie teams erin onder die magische grens te duiken. Plek twee was voor de zusterauto van Manthey met nummer 912.

Tijdens de vier uur durende race was het echter de BMW M6 GT3 van Rowe Racing die met de eer ging strijken. Het podium werd gecompleteerd door de Mercedes-AMG GT3 van Black Falcon en de Falken Porsche 911 GT3 R.

Impressies vanaf het circuit zijn hieronder te vinden (klik voor grotere versie via Flickr).

VLN 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *