Dat wordt lastig kiezen voor de autosport liefhebber…

Voor autosport liefhebbers valt er de komende dagen genoeg te volgen op verschillende plekken in Europa en daarbuiten. Probeer daar maar eens uit te kiezen.

VLN – Nürburgring Nordschleife

Vlak over de Nederlandse grens vindt de tweede VLN race van 2018 plaats. Hier zien we onder andere Jeroen Bleekemolen en Yelmer Buurman (beide voor Mercedes-AMG) aan de start verschijnen voor de vier uur durende race.

Blancpain en GT4

Ook niet ver van Nederland verwijderd is het Belgische circuit van Zolder, waar het Blancpain Sprint kampioenschap z’n eerste ronde houdt met een race op zaterdag en zondag. Robin Frijns hoort hier bij de favorieten voor de ereplaatsen in de WRT Audi.

Op datzelfde circuit wordt ook de eerste ronde van het GT4 European series gehouden. Een kampioenschap waar van oudsher ook veel Nederlanders aan meedoen. Dit jaar zien we hier bijvoorbeeld Duncan Huisman (Chevrolet Camaro), Beitske Visser (BMW M4) en Stephane Kox (KTM X-Bow).

WEC

Op het Franse circuit Paul Ricard komen de deelnemers aan het FIA World Endurance Championship bij elkaar voor de proloog, een weekend dat in het teken staat van testen als voorbereiding op het Super Season 2018/2019.

WRC

Eveneens op Franse bodem zien we het World Rally Championship tijdens de Tour de Corse (Corsica).

Formule 1

In het Midden-Oosten probeert Max Verstappen in de Red Bull een betere prestatie neer te zetten dan in Australië tijdens de Grand Prix van Bahrain.

WTCR

In Noord-Afrika strijkt het nieuw gevormde WTCR kampioenschap neer voor hun eerste ronde (drie races) in de staten van het Marokkaanse Marrakech. Hier zal Tom Coronel proberen zijn eerste punten of zelfs een podium te halen in zijn Honda Civic.

Virgin Australia Supercars Championship

In Down Under kunnen we de Australische Supercars van Ford, Holden en Nissan in actie zien. Niet in Australië zelf, maar op Tasmanië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *