Alonso gaat F1 en WEC rijden

Fernando Alonso gaat een nieuwe poging doen om een race voor de ’triple crown’ te winnen. Vorig jaar probeerde hij het tijdens de Indy 500. Daar reed hij ook een tijdje aan kop, maar door motorproblemen moest hij de strijd staken.

Le Mans

Dit jaar maakt hij weer een uitstapje, dit keer gaat hij met Toyota proberen een overwinning in Le Mans in de boeken te rijden. Alonso is toegevoegd aan de vaste rijdersbezetting op één van de twee Toyota’s. De grootste vijand tijdens de race zal de pechduivel zijn aangezien er in de LMP1 klasse dit jaar geen ander team is dat met hybride aandrijving rijdt.

De derde belangrijke overwinning voor de triple crown is de zege bij de Grand Prix van Monaco. Deze haalde hij al in 2006 (Renault) en 2007 (McLaren).

Na de malaise met de McLaren-Honda in de afgelopen drie seizoenen hopen zij bij McLaren op betere tijden met de Renault krachtbron die dit seizoen achterin de bolides ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *