Weekend update: IMSA, WEC, WRC en DTM

Het afgelopen weekend was er weer het nodige te beleven op autosportgebied. De prestigieuze 24 uur van Daytona werd verreden en de WRC Rally van Monte Carlo. Daarnaast was er ook nog het nodige nieuws te melden.

IMSA

De twee belangrijkste klasses tijdens de 24 uur van Daytona waren een prooi voor de Amerikaanse merken Cadillac (Prototypes) en Ford (GTLM). Bij de GTLM werd het podium gecompleteerd door Corvette. Renger van der Zande had zijn Cadillac op pole position gekwalificeerd, maar zijn auto haalde de eindstreep niet. Een veelvoud aan lekke banden waren aanleiding om de strijd vroegtijdig te staken.

Nederlands succes was er in de GTD klasse waar Rik Breukers met de Grasser Lamborghini als eerste finishte. Lange tijd kon Jeroen Bleekemolen meestrijden om de eerste plek, maar een laatste pitstop gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat de Mercedes-AMG GT3 net naast het podium eindigde.

WRC

In Europa  vond de eerste WRC rally van het jaar plaats,  de traditionele Rally van Monte Carlo, die verreden wordt in de bergen rondom het prinsdom. Uiteindelijk was het Sebstien Ogier (M-Sport Ford World Rally Team) die met navigator Julien Ingrassia voor de vijfde keer op rij deze rally wist te winnen

 WEC

Daarnaast was er ook nog het nodige nieuws van Nederlandse bodem. Jan Lammers en Giedo van der Garde gaan voor Racing Team Nederland deelnemen aan het WEC Super Season (2018 – 2019). Zij zullen samen met coureur/teameigenaar Frits van Eerd proberen de Nederlandse eer hoog te houden in de LMP2 bolide. Voor Lammers zal het de 24ste keer zijn dat hij aan de legendarische race op Le Mans gaat deelnemen.

DTM

Tot slot nog goed nieuws voor Robin Frijns. Hij neemt bij Audi de plek in van de vertrekkende Mattias Eckström in de DTM. Frijns komt in de Blancpain Series al langere tijd uit voor het team van WRT dat ook met Audi rijdt. Het belooft alsnog een mooi jaar voor Frijns te worden nadat eerder bekend werd dat er bij de Formule E geen plek meer voor hem was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.