FIA WTCR naar de Nürburgring en Zandvoort in 2018

De opvolger van het FIA WTCC (World Touring Car Championship) heet de World Touring Car Cup, afgekort tot WTCR, vanwege de samenvoeging met de internationale TCR Series. Op de voorlopige kalender voor 2018 staan de Nürburgring en Zandvoort.

Nürburgring

De races op de Nürburgring zullen worden gereden in het bijprogramma van de 24 uurs race op de Nürburgring en vinden plaats op 13 mei.

Zandvoort

Een week later is het de beurt aan Zandvoort, waar voor het eerst sinds lange tijd weer een officiele toerwagenrace meetellend voor een wereldkampioenschap plaatsvindt. Naast de WTCR zijn dat Pinksterweekend ook de TCR Europe en TCR Benelux vertegenwoordigd.

Verder staat ook een aantal andere bekende circuits en steden op de gepresenteerde kalender zoals de Hungaroring, Suzuka en Macau.

FIA WTCC

TCR Series

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *